31. januar:

 Professor (emeritus) Thomas Thiis-Evensen:  Å leve med arkitektur

 

Thomas Thiis-Evensen er kjent som skribent, foreleser og arkitekturkritiker i dagspressse og fagpresse. Han er også kjent for en serie programmer i radio og fjernsyn. Han har hatt ansvaret for arkitekturpremissene for de olympiske leker på Lillehammer og for ombyggingen av slottet og andre kongelige bygninger og for opprustningen av Oslo Sentrum. Fra 2001 har han ledet formidlingsprosjektet "Veiene fra Roma". Han er kjent som en glimrende formidler både muntlig og skriftlig.

  

28.februar:

 Ambassadør (emeritus) Kai Eide: Verden - endringer - teknologi

 Kai Eide har en fortid som norsk toppdiplomat og politiker. Han har en lang diplomatisk karriere med sikkerhuetspolitikk og krisehåndtering som arbeidsfelt for Norge, FN.  Blant mye annet har han vært FNs spesialutsending til Afghanistan og til Kosovo.

 

28.mars:

 

Forfatteren Sigmund Løvåsen: Kjell Aukrust

 

I 2020 var det hundre år siden Kjell Aukrust ble født. Til dette jubileet utgav Sigmund Løvåsen en biografi. Denne boka har fått meget god mottagelse. Løvåsen trekker også frem sider ved Aukrusts allsidige khnbunstneriske begavelse som kanskje ikke er like godt kjent som den store humoristen.

 

 25. april:

Universitetslektor Agnes-Margrethe Bjorvand: Verdier i Anne-Cath Vestlys liv og forfatterskap

Askimjenta Agnes-Margrethe er universitetslektor ved Universitetet i Agder. Hun er forsker på barne- og ungdomslitteratur, formidleer, forfatter, kursholder og faglærer forfatter. Blant annet er hun spesialist på Astrid Lindgrens forfatterskap. Hun har fått en formidlerpris ved universitetet der hun underviser. De av oss som har hørt henne tidligere i Seniorakademiet, vet at hun er en ypperlig formidler.